top of page
Sök
  • Skribentens bildNadja Mayr

Så ofta glömmer vi att vårda den viktigaste relationen i vårt liv, den till oss själva.

Mammahjärtat i mig vill direkt säga, men vänta nu, den viktigaste relationen i ditt liv är den till dina barn. Men vidgar vi perspektivet och ställer oss frågan.. Vilken är den viktigaste relationen för mina barn? Ja då känns svaret självklart. Den dom har till sig själv.


Jag vill att mina barn ska älska att vara dom. Jag vill att dom fyller på sig själva med kärlek och omfamnar hela sigpå livets resa med värme och ödmjukhet. Jag vill att dom äger vilka dom är och tar ansvaret att ge sig själva det livet dom drömmer om. Jag vill att de tänker snälla tankar, ger stöttande råd, tittar på sig själva med kärleksfulla ögonen och väljer vänner, mat och ett jobb som ger dom energi. Att dom alltid står vid sin sida och att den röst dom i första hand lyssnar till är sin egna.


Jag vill det här för dom, för jag vet att det handlar om något inom dom som man bara kan känna och ge till sig själv och som man har med sig, vart man än är i livet..


Och faktum är att vi visar dom vägen hur dom ska behandla sig själva genom vilken relation vi har till oss..


Om vi vänder oss inåt och ger oss själva det vi vill ge våra barn, kärlek, acceptans, tillåtande och tid. Ja då lär vi våra barn självkärlek, en känsla av värde, mod att vara sig själva och rätten att ta plats.


Det fina är att när vi börjar ta ansvar och fyller oss själva med det vi behöver, så smittar det av sig, det börjar med oss men stannar inte där..


Kärleken växer när vi väljer att behandla oss själva och livet mer kärleksfullt. 🕊

628 visningar0 kommentarer

Comments


bottom of page